Blog

 • Masterclass vioara, viola sau violoncel in Timisoara!

  Condiții de participare și înscriere:

  • Masterclass-urile sunt deschise tuturor tinerilor muzicieni români, pe două categorii de vârstă: 10-18 ani și 19-30 ani.
  • Toate masterclass-urile și repetițiile se țin la Timișoara, iar minorii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau un reprezentant legal.

  Profesori:

  Profesori categoria 19-30 ani

  Vioară
  Alexandru Tomescu – solist concertist al Orchestrelor Radio România
  Irina Simon Renes – Orchestra Festivalului din Lucerna

  Violă
  Cristian Andriș – șef de partidă al Swiss OrchestraOrchestra of Europe
  Alexandru Mihai Bota – Cvartetul Navarra din Londra

  Violoncel
  Dragoș Bălan – șef de

 • BG FRANCK BICHON - Why clean your instrument

  Did you know that playing an unclean instrument may severely affect your health?

  In a study presented in November 2013 by the American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI), researchers proved that woodwind players could develop an allergic disease as a result of the fungus that can grow inside of instruments.

  Known as “Saxophone Lung”, it is a type of pneumonia in which the person affected develops an allergic lung disease due to contact with the fungus that thrives in wet conditions.

  Recently, a musician from Atlanta who admitted to not cleaning his instrument reported having a chronic cough and a persistent wheeze for over a year, due to neglecting to clean his instrument. Treatm

 • Viva la Musica a lansat noua barbie Augustin 3D!

 • Ghidul D'addario pentru parinti

 • Concursul ”Tudor Dumitrescu" ediția a XIII-a 6 - 7 iunie 2020

  Editia a XIII-a a Concursului Internațional de Interpretare Instrumentală ”Tudor Dumitrescu” 2020, va aduce o noutate in desfasurarea competitiei, prin adaugarea unor sectiuni noi, astfel incat acestea vor fi: pian, clarinet, flaut si trompeta.

 • Bucharest Brass Competition, 11-15 aprilie 2020

  „Bucharest Brass Competition” este un concurs cu anvergură internațională, dedicat tinerilor muzicieni care studiază instrumentele de alamă (trompetă, corn, tubă, trombon), și se va desfășura în perioada 11-15 aprilie la Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB).
  Sunt două grupe de vârstă / studii: grupa 1 – 14-19 ani (elevi ai liceelor de muzică sau studenți, anul I de studiu

 • Nagy Kalman va sustine vineri, 24.01, un masterclass pentru vioara!

  Departamentul de Muzică a Facultății de Arte a Universității din Oradea are plăcerea de a-l avea ca invitat pe violonistul Nagy Kálmán, concert-maestrul Filarmonicii de stat din Oradea, ce va susține vineri, 24 ianuarie, un curs de măiestrie dedicat studenților Universității orădene, tineri pasionați de studiul viorii care se perfecționează în domeniu. Informații și înscrieri se pot obține prin mesaj privat pe pagina de Facebook evenimentului, printr-un e-mail la adresa pasispremaiestrie@gmail.com, sau la numărul de telefon 074131438

 • Masterclass de clarinet si vioara

  Aurelian B

 • Selectie partida flaut a Orchestrei Nationale Radio!

 • Pirastro a lansat noile corzi Perpetual pentru contrabas!

  Noile corzi Pirastro perpetual pentru contrabas sunt special concepute pentru muzicienii care cauta un sunet cu o mare varietate de armonice. Corzile au miez flexibil de otel si sunt matisate cu otel cromat. Sunetul are un volum si o claritate extraordinare. Corzile sunt usoare si confortabile pentru mana stanga. Ofera un raspuns foarte articulat si dinamic. Afla mai multe detalii despre corzi aici.

Pagină