Politica de returnare a produselor

SC MUSE Strings SRL oferă posibilitatea de returnare a produselor în termen de 14 zile lucrătoare în următoarele situații:

1. Produs ce nu este conform cu specificațiile producătorului.

Dacă produsul comandat se dovedește a nu fi conform cu specificațiile din ofertă, Clientul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii.

Posibilitatea de retur NU se acordă produselor care prezintă nefunctionalități cauzate de manipularea și/sau instalarea improprie, folosirea neconformă cu instrucțiunile de utilizare, de schimbări ale stării originale a produsului, de influențe naturale sau de păstrarea în condiții improprii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, consumatorul va plăți diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, consumatorul va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor.

Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de www.muse-strings.ro în cazul în care produsul prezintă neconformități rezultate din procesul de fabricație, manipulare și ambalare până la livrarea către client. În orice altă situație costurile de transport pentru returul inițial către Vânzător și eventualul transport înapoi la Consumator sunt suportate de către Consumator.

2. Produse ce au fost livrate greșit sau fără toate componentele/accesoriile aferente.

Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalată către reprezentanții www.muse-strings.ro in maxim 3 zile lucratoare. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuirea cu un produs similar sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, consumatorul va plăți diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, consumatorul va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor.

Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de www.muse-strings.ro.

3. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un produs în 14 zile calendaristice de la primirea acestuia, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va informa MUSE Strings prin email la adresa: office@muse-strings.ro sau la 021 4300081 / 0723666191 de Luni-Vineri intre orele 09.00 – 18.00.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului este aplicabila doar consumatorilor clienti persoane fizice care au achizitionat produsul la distanta respectand conditiile Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum și pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate (să aibă toate accesoriile și documentele care l-au însoțit la livrarea inițială, fără să prezinte modificări fizice, lovituri, zgârieturi, ciobiri, șocuri, urme de folosire și/sau intervenții neautorizate, etc), însoţite de etichetele initiale intacte si toate documentele cu care au fost livrate. În cazul în care produsele returnate prezintã ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzurã, ne rezervãm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumã din valoarea produsului, sumã ce va fi comunicatã dupã evaluare. Conform Ordonanței de Urgență nr. 34/2014, se pot percepe taxe suplimentare cu o valoare între 1% și 50% din valoarea inițială a produsului pentru readucerea produselor la starea inițială în cazul returnării produselor uzate, deteriorate, prezentate fără accesorii, etc.

Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face în cel mult 10 de zile de la data returului și este posibilă prin virament bancar. Suma înapoiată nu va include costul transportului initial daca achizitia a beneficiat de aceasta facilitate (acesta fiind suportat de catre Consumator).

Daca rambursarea produselor sau a unui produs, in cazul comenzilor cu produse multiple, dintr-o comanda care a beneficiat de transport gratuit, determina scaderea valorii totale a comenzii initiale sub valoarea eligibila pentru transport gratuit din valoarea totala de rambursat, se va reține contravaloarea transportului oferit initial.

Corzile si sacazurile care au fost utilizate nu pot fi despagubite sau inlocuite. Totodata, produsele care nu se afla in lista de produse de pe site și pentru care s-a efectuat comandă nu pot fi returnate.