Masterclass de clarinet si vioara

Aurelian Băcan și Andrada Ciupeiu vor susţine, în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2019, un Masterclass de clarinet și vioară, desfășurat sub egida proiectului intitulat „Pași spre măiestrie”. Acest proiect reprezintă o oportunitate deosebită pentru cei 21 de tineri clarinetiști și violoniști care au fost selectați în urma înscrierii. Ei sunt elevi și studenți ai instituțiilor de profil din Oradea, Zalău, Satu Mare și Cluj-Napoca.

Cursul de măiestrie le oferă șansa de a progresa din punct de vedere muzical, îmbunătățind tehnica instrumentală, precum și abilitățile interpretative. Pe parcursul celor trei zile, cursanții vor lucra intensiv sub îndrumarea celor doi muzicieni devotați artei sunetelor. Aurelian Băcan este solo-clarinetist în cadrul Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, lector univ. dr. la Academia Națională de Muzică Gh.

Dima și totodată compozitor. Andrada Ciupeiu este violonistă, asistent univ. dr. la Departamentul de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea. După cele trei sesiuni individuale de curs, cei 21 de tineri vor avea posibilitatea să evolueze pe scenă în cadrul concertului final. Cursurile se desfășoară gratuit, proiectul fiind finanțat de DDIP Bihor, avându-i ca parteneri pe: Universitatea Oradea, Departamentul de Muzică, Facultatea de Arte, Universitatea Creștină Partium.

Deschiderea masterclass-ului va avea loc joi, 31 octombrie, de la orele 17:00, în sala festivă a Universității Creștine Partium, cu un Recital susținut de cei doi mentori, alături de pianista Ana-Ruth Maior. Recitalul va cuprinde lucrări din repertoriul clasic, ce aparțin compozitorilor: Camille Saint-Saëns, Cesar Franck, Igor Stravinski, Béla Kovács, precum și o lucrare pentru vioară solo din creația lui Aurelian Băcan, intitulată The Pain, ce va fi interpretată de violonista Andrada Ciupeiu în primă audiție absolută. Intrarea este liberă.

(Sursa: www.bihon.ro)
Share: